Gume

Gume so že pri povprečnem avtu velik strošek vzdrževanja. Ker jih je potrebno menjati, ko se obrabijo, pa še novembra in marca je potrebno plačati vulkanizerja. Novembra je potrebno stati v vrsti, če čakate do zadnjega dne. Letne gume je potrebno zamenjati, ko profil pade pod 1,6 mm. Pomembna pa je tudi starost, saj naj ne bi bile stare več kot štiri leta.

Nekateri se znajdejo tako, da gume pregleda njihov vulkanizer. Ko jih pridete zamenjati za zimske, naj vam vulkanizer pove, ali so še varne za eno sezono. Najbolj enostavno je, da stare gume pustite vulkanizerju, da poskrbi za odpad. Sami pa si nabavite nove zimske, ki vam jih vulkanzer zamenja kar tam. Iz delavnice se odpeljete z novimi in za zimo ste varni na cesti.

Pomembne so varne gume, da v prometu ne ogrožate sebe in drugi. Imate varno vožnjo in zaviranje ter dober oprijem na cesti. Zimsko obut avto je pomemben tudi v primeru, da ni snega. Saj so odločujoče tudi nizke temperature. Tako da vozite zimsko opremljen avto zaradi lastne varnosti, ne iz strahu pred kaznijo.