Odvetniška pisarna

Odvetniška pisarna je poslovni prostor odvetnika ali skupine odvetnikov, ki svojim klientom nudijo urejeno okolje za odkrit, zaupen pogovor, ki se v nadaljevanju razvije v skladu s potrebami, možnostmi, ki jih narekuje narava problema.

Odvetniška pisarna mora tako prostorsko kot tudi vsebinsko, s tem mislimo na opremljenost prostorov, ustrezati pravilniku, ki ga določa odvetniška zbornica, in sicer mora odvetniška pisarna kot poslovni prostor obsegati najmanj samostojno sobo za odvetnika, samostojno sobo za tajnico, ki je lahko hkrati tudi sprejemnica za kliente, telefonski priključek ter sanitarije s tekočo vodo. V primeru, da odvetniška pisarna združuje delovni tim več odvetnikov, mora vsak odvetnik imeti svojo sobo.

Odvetniška pisarna pa ni edino delovno okolje, kjer se odvetnik najpogosteje zadržuje. Narava dela odvetnika zahteva nenehne obiske sodišč ter drugih organov, poslovnih prostorov strank itd. Odvetnik je tako nenehno v stiku s svojimi klienti pa tudi s kolegi drugih odvetniških pisarn, tožilci, partnerji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.