Optimizacija spletnih strani

Ker predstavlja iskalnik Google.si izhodišče za brskanje po spletu in ker je Googla najbolj obiskana spletna stran je za vsako podjetje zelo pomembno, da se njegova spletna stran prikaže čim višje med organskimi rezultati iskanj na Googlu, ko uporabnik vpiše v iskalno polje ključno besedo, ki je za podjetje pomembna.

Na prvi strani rezultatov iskanj se zgodi kar 80% vseh klikov, ki pa seveda niso enakomerno porazdeljeni. Največ klikov se zgodi med prvimi tremi organskimi rezultati (več kot 60%).  Če vaša spletna stran ni uvrščena med top rezutate iskanj, boste izgubili večino potencialnih strank, ki bi lahko prišle na vašo spletno stran in tam izvršile željeno konverzijo.

Do dobrih pozicij na iskalnikih se pride s postopkom optimizacije spletnih strani, ki spada med ključne aktivnosti internetnega marketinga. Podjetje Nasvet.com, ki je eden izmed pionirjev optimizacije spletnih strani v Sloveniji, se ponaša s številnimi referencami in uspešno izvedenimi projekti. Optimizacija strani je vsekakor zadeva, ki se jo morate za uspešno spletno poslovanje čim prej lotiti.