Rafting na reki Soči

Vsi že nestrpno pričakujemo vroče poletne dneve, ko bomo večino dneva preživeli na svežem zraku, morda celo kje ob morju, jezeru ali kakšni reki. Mnogi si počitnice radi popestrijo z vodnimi športi; jadranjem, potapljanjem, vožnja z vodnim skuterjem… Kaj pa rafting? Če razmišljate o novih poletnih doživetjih je rafting odlična izbira! Šport sicer na prvi pogled izgleda dokaj nevaren; ne bomo vam lagali – predvsem na rafting na divjih rekah se je treba podati odgovorno. Če vas zanima rafting na reki Soči, obiščite spletno stran Maya.si.

Rafting zahteva dobro sposobnost plavanja, nekaj kondicije, spretnosti in fizične moči, na mirnejših odsekih rek pa je primeren tudi za majhne otroke in neplavalce. Ker je rafting šport, ki se ga je potrebno lotevati odgovorno, poglejmo česa nikakor ne smemo početi na reki in katere nasvete moramo upoštevati.

Najpomembneje je, da se na rafting odpravite s strokovno usposobljenim vodičem. Ta bo poskrbel, da bo spust po reki varen, podal navodila kako ravnati z vesli in kako delovati kot skupina, da je lahko vaš rafting izlet nepozaben.

Zelo pomembno je, da se na rafting odpravite zdravi. Nekatere bolezni ali težje poškodbe se lahko v primeru nevšečnosti na vodi spremenijo v ogromen problem. Kljub temu, da so vodiči usposobljeni za reševanje in različna zdravstvena stanja, ga pred odhodom na reko opozorite o svojem zdravstvenem stanju.

Varnost je na prvem mestu, tudi ko se odločate za rafting. V agenciji bomo poskrbeli za vso opremo (obleka, rešilni jopič, čelada, obutev) na vas pa je, da jo primerno uporabite, pri namestitvi vam bo svetoval tudi naš vodič.

Rafting je ekipni šport, ki zahteva precej koncentracije in resnosti. Zelo pomembno je, da vas ne zagrabi panika, niti slučajno pa ne vstajajte ali skačite s čolna namerno. Vodič je usposobljen, da vas vodi skozi uspešno premagovanje brzic in to bo tudi storil. Za zabavo in skoke v vodo bo dovolj časa na odsekih reke, kjer je to varno.

Za zabaven rafting je potrebno malo spretnosti in pravilne uporabe vesla. Vodič vam bo pokazal, kako najlažje veslate in kaj je naloga posameznega člana posadke. Na vas pa je, da pazite, da ostanejo celi nosovi in nasmehi vseh sodelujočih. Če povemo po domače – pazite kako opletate z veslom, da koga ne udarite. Ne brišite nasmehov, ampak strmite k temu, da bo rafting vaša najljubša poletna avantura!

Kdo vas letos odpelje na rafing? Najboljši tim, Maya team!