Spodnje perilo

Spodnje perilo je prvo oblačilo, ki ga pograbimo zjutraj, ko vstanemo. Čeprav je večinoma skrito očem drugih, še to ne pomeni, da mu ne potrebujemo posvetiti več časa tako pri izbiri barv, materialov, kroja kot tudi drugih »sladkih« dodatkov.

Spodnje perilo sestavljajo kosi oblačil, ki jih oblečemo direktno na golo kožo. Izbira naravnih materialov, ki dihajo, so zračni, je torej pravilo zdravja, toda ženske smo tiste, ki tu in tam posežemo tudi po umetnih materialih. Skok v spodnje perilo, ki ni narejeno iz naravnega materiala, ne bo škodil nikomur, če ga ne nosimo 24 ur na dan, vsak dan. Sicer pa nam telo kaj hitro pove, česa ne mara na svojem telesu.

spodnje perilo

Spodnje perilo iz naravnih materialov, kot je bombaž, bambus, svila, lan, viskoza ipd., bo zagotovo zdrava odločitev, spodnje perilo izdelano iz raznih vrst mešanic umetnih poliestrov pa nam ob dolgotrajnem nošenju lahko povzroči tudi zdravstvene nevšečnosti, kot so srbečice, vnetja, izpuščaji. Slednje je cenovno bolj dostopna možnost nakupa perila, a z uravnoteženo izbiro in skrbjo za higieno bomo lahko oblekli tisto spodnje perilo, ki nam bo v danem trenutku najbolj všeč.