Alu okna

Okna iz ALU profilov so izjemno vzdržljiva. Zato so še posebej primerna za javne objekte, ki potrebujejo minimalno vzdrževanje. Aluminij je izjemno vzdržljiv in tudi estetsko izgleda.

Alu okna se izdelajo po predhodnih meritvah. Cena je odvisna od površine, ki jo je potrebno zastekliti, od dodatkov, kot so senčila, rolete, komarniki, od načina odpiranja. Na katere načine se lahko odpirajo okna? Odpiranje je lahko drsno, krilno, kip. Pri aluminijastih oknih lahko izbirate barve po RAL lestvici. Tako da imate veliko izbiro glede bavrnih odtenkov.

alu okna

Dobra so tudi PVC okna, saj je PVC material, ki ima dobre toplotno izolativne lastnosti. Četudi je bele barve, ne bledi ali rumeni. Za PVC material tudi ni veliko vzdrževanja in ni potrebe po barvanju. Les je še vedno aktualen material, priljubljena pa je kombinacija lesa z aluminijasto oblogo, saj so tako okna zaščitena pred zunanjimi vremenskimi vpliv in je tako zagotovljena dolga življenska doba. Tako da je v danajšnji ponudbi proizvajalcev stvar vašega okusa in preferenc, kateri material boste izbrali za vaše novo stavbno pohištvo.