Pogosto na nakupovalnem seznamu – otroška obutev

otroska-obutevOtroška obutev je nekaj, kar se vedno znova znajde na nakupovalnem listku staršev. Otroci hitro rastejo, zato pogosto potrebujejo nova obuvala. Pri izboru nove obutve je pomembno, da izberete pravo velikost, saj se bo le tako otrokova noga lahko pravilno razvijala. Vedno morajo imeti prstki nekaj prostora za miganje in rast, sicer lahko nastopijo težave in bolečine. Kliknite na povezavo, eč vas zanima otroška obutev.

Kakovostna otroška obutev je narejena iz naravnih materialov, ki dihajo. To je nadvse pomembno, saj se v zračnem okolju težje razvijajo bacili kot so glivice ali bakterije. Otroško obutev izbirajte tudi letnemu času primerno – ko se začne toplejše vreme, zamenjajte zimske »gojzarje« za lažje obuvalo, in se izognite nepotrebnemu potenju nogic.

Ortopedska otroška obutev ima posebno blazinico za oblikovanje stopalnega loka, ki omogoča pravilen razvoj stopala. Če ima otrok ploska stopala, bo nakup ortopedsko oblikovanih čevljev boljša izbira. Ker je težava precej razširjena, je izbira tovrstnih otroških obuval precej pestra.

Ker je otroška obutev namenjena otrokom, je izbira pestra v vseh barvah in oblikah. Izbirajte skupaj z otrokom, da bo otrok čevlje rad obuval in nosil. Pri izbiri bodite pozorni tudi na zahtevnost zapenjanja – v vrtcu se morajo sami sezuti in obuti, zato vezalke za majhne otroke niso primerna izbiri, prav tako kakšne posebej trde zadrge. Pred nakupom v trgovini poskusite obutev in pustite, da se otrok sam obuje in sprehodi po trgovini. Naj vam pove, če ga kje kaj stiska in če je občutek v čevljih prijeten. Otroci imajo lahko ozka ali široka stopala, zato vsi čevlji niso primerni za vse nogice. Visok nart je druga pogosta težava, zato pazite pri izboru, da otroka obutev ne stiska in ne nastanejo morebitni otiščanci.

Kakovostna otroška obutev ima običajno tudi višjo ceno, vendar se izplača. Pomembni so materiali, kakovost lepljenja in šivov ter samo udobje. Eni dražji čevlji lahko odtehtajo 3 pare poceni čevljev zaradi boljše trpežnosti in dolgotrajnejše rabe.