Hrana, hrana, hrana vsepovsod. Neverjetno je kako nam je hrana enostavno in povsod dostopna. Tudi to je eden od razlogov, zakaj je hujšanje resnično težko.
Ste opazili, da ljudje cenimo tiste restavracije, kjer dobimo veliko porcijo? Zrezek, ki ne gleda čez rob krožnika ,nam je vedno premajhen. Dejansko ne potrebujemo takšne količine hrane, da bi zadostili lakoti.
Ana Kristanc je pripravila idejo za zdravo in lahko večerjo
Ana Kristanc, zmagovalka naše nagradne igre Delimano, je pripravila mešano solato s tuno, mladim sirom in kalčki.
Poleg tega so nam že v »gene« vcepili to, da hrana na krožniku ne sme ostati, da moramo krožnik vedno izprazniti do konca. Če ga ne, imamo občutek, da delamo nekaj narobe in krivdo zaradi otrok, ki trpijo lakoto v Afriki. Hrano tako nezavedno povezujemo z negativnimi občutki, ki pa jih najhitreje in najprijetneje potolažimo – oh, spet s hrano, npr. z dobro sladico.
Vbijte si v glavo, da to, da pustite zadnje grižljaje na krožniku ali zadnje koščke v loncu, ker niste več lačni ali ker je vaš želodec poln, ne bo rešilo svetovne lakote. Če imate možnost, si naslednjič naložite manj in jejte počasneje. Da, tako enostavno je to.