Avto plin

Mnogi dvomijo o smiselnosti predelave svojega vozila na avtoplin, toda podatek, da se emisija škodljivih snovi zmanjša tudi do 85 odstotkov, bo prepričala predvsem ljubitelje narave in tiste, ki želijo zavestno prispevati k čistejšemu zraku. Verjetno ste se že kdaj kot pešec »dušili« s smradom izpušnih plinov bencinskih in dizelskih motorjev. No, iz izpušne cevi avtomobilov na avto plin pa diši skoraj tako, kot bi kuhali kosilo na plinskem štedilniku.

avto plin

Naj vas tudi potolažimo – avto plin ne zmanjša moči vašega motorja, no, vsaj ne v toliki meri, da bi se to tako drastično poznalo, vsaj pri normalni vožnji ne.
Sodobna tehnologija danes omogoča vgradnjo plinskega sistema v vsak motor, tudi tiste s turbom in kompresorjem, torej tako v bencinski kot dizelski motor. Razlika je samo o načinu vgradnje, potrebnem materialu in zahtevnosti predelave.

Dobra stran plinskih sistemov pa je tudi, da se jih da prenesti iz enega v drug avtomobil, če želite na primer menjati svoje vozilo za novo. Avtoplin je dobra priložnost.