Avto na plin je dobra naložba

Avto na plin je zagotovo dobra finančna naložba. Z uporabo plina pomembno vplivamo na okolje, saj v primerjavi z gorivi, ki jih dandanes uporabljamo, zmanjšamo koncentracijo strupenih snovi v ozračju. Avtoplin (za podrobnejšo predstavitev kliknite tukaj) spada med zelena goriva, saj so emisije škodljivih snovi do 50% nižje. Zaradi vse večjega ekološkega ozaveščanja se v vse več mestih odločajo za uporabo javnih prevoznih sredstev s pogonom na avtoplin.avtoplin

Cena avtoplina je v primerjavi z motornim bencinom kar za 50% cenejša. Začeten strošek predelave avta na plin je med 900 in 1500 evrov. Po izračunih pa se ta finančna investicija povrne po 20.000 prevoženih kilometrih.

Vgradnja je predvsem priporočljiva za prevozna sredstva na bencinski pogon, saj je pri dizelskih prevoznih sredstvih predelava precej draga. Na številnih bencinskih servisih so že na razpolago avtoplinske črpalke, tako, da je odlašanje s predelavo avta na plin popolnoma odveč. Poleg naštetih pozitivnih lastnosti je treba omeniti še tudi to, da z uporabo avtoplina podaljšamo življenjsko dobo tako motorja, katalizatorja ter lambda sonde. Pozitivno podaljšuje tudi trajnost motornega olja.