Kuhinje Il Ambienti

Le kdo nima v svojem stanovanju oziroma hiši kuhinje? Le- ta je nepogrešljiva, saj si brez nje ne moremo predstavljati doma kot takega. V njej se porajajo novi okusi, ustvarjajo raznorazne jedi, od tradicionalnih do eksotičnih specialitet; skratka, to je prostor, kjer domišljija najde svojo pot in kjer se odvija prijetno in toplo druženje z najbližjimi družinskimi člani.

Kuhinja večini ljudi predstavlja edini prostor v stanovanju , kjer se vsaj enkrat na dan zbere vsa družina, da si izmenja mnenja, poklepeta, potoži in nasmeje. Ker v njej preživimo precej časa, je pomembno da je funkcionalna, torej da so elementi postavljeni glede na razpoložljivost prostora, obstoječe inštalacije ter da se pri tem upoštevajo tudi naše navade.

Povprečne kuhinje imajo viseče in samostoječe omarice za posodo, krožnike ter kozarce; kuhalno ploščo, ki je lahko navadna – na plin ali elektriko ali steklokeramična, ki je lahko tudi indukcijska; pomivalno korito in hladilnik. Mikrovalovna pečica in pomivalni stroj nista tako nujna elementa, čeprav sta v zadnjem času nepogrešljiva pri novejših kuhinjah, prav tako napa nad štedilnikom, ki odvaja dim ter morebitne neprijetne vonjave pri kuhanju.
Pomembno nam mora biti, da se v kuhinji počutimo sproščeno ter da nam je čimbolj pisana na kožo.