Odstranjevanje dlačic

Poraščenost telesa je tema, s katero se ukvarjamo vsakodnevno vsi, tako moški kot ženske. Težava ni le estetska, večkrat je to opozorilo na določeno bolezen, tu seveda govorimo o pretirani poraščenosti. Najboljša rešitev za tovrstne težave je posvet z dermatologom, ki oceni stanje in svetuje kako naprej. V kolikor pa naše težave niso tako hude, si pa lahko pomagamo sami.Pa naj izpostavimo predvsem dlačice v predelu ust in brade. Ta vrsta poraščenosti je pri ženskah prava nadloga. Kako se je lotiti? Če želite dobiti več informacij, kliknite na odstranjevanje dlačic.

Ena izmed možnosti je lasersko odstranjevanje. Laserski žarek prepreči nadaljno rast dlačic, vendar je postopek potrebno ponoviti vsaj 8x. Ta metoda je učinkovita, vendar draga, zato marsikomu nedosegljiva.

odstranjevanje dlacic

Kot drugo naj omenim voskanje. Vosek nanesemo na predel dlačic na obrazu in jih s posebnimi trakci izpulimo s korenino vred. Nove dlačice se pojavijo na obrazu nekje v 1 mesecu.

Lahko se poslužujemo že vnaprej pripravljenih depilacijskih lističev, ki jih samo segrejemo in prilepimo na obraz, ter s hitrim potegom odstranimo dlačice..
Britje, najbolj znana metoda, ki pa za predel obraza pri ženskah ni priporočljiva. Kot zadnjo naj izpostavim še depilacijsko kremo. Sama metoda je cenovno dostopna vsem, vendar ima tudi slabe strani ( alergijske reakcije ) .