Vreme Ljubljana

Naša prelepa Ljubljana je glavno mesto Slovenije. Vas zanima kakšno bo vreme v Ljubljani? Kliknite na http://www.vreme-ljubljana.com/Na Ljubljano je skozi zgodovino, vplivalo več različnih kultur. Je pomembno kulturno, politično, znanstveno, … središče Slovenije.

Podnebje je celinsko, meji pa na subtropsko vlažno podnebje. Kakšne pa so vremenske razmere v naši prestolnici? Za Ljubljano so značilna topla poletja in zmerno mrzle zime, kar sovpada z celinskimi značilnostmi. Meseca, ko nam je najtopleje sta julij in avgust, ko se temperatura vzpne tja do 30°C in više.

Januar spada med najhladnejše mesece. Če pogledamo povprečje, približno 90 dni na leto so temperature pod lediščem. Približno 11 dni na leto pa temperatura naraste in preseže mejo 30°C. Seveda se število vročih dni iz leta v leto povečuje zaradi sprememb v našem planetu. Padavine so v Ljubljani kar razporejene, normalno pa je, da so poletni meseci bolj suhi. Kljub temu je Ljubljana dobila naziv, da je ena izmed najbolj namočenih evropskih prestolnic. Za našo sivo Ljubljano pa je značilna tudi megla, ki je najpogostejša jeseni in pozimi.