Odvetniška pisarna

odvetniska pisarna celjeOdvetniška pisarna je poslovni prostor odvetnika ali skupine odvetnikov, ki svojim klientom nudijo urejeno okolje za odkrit, zaupen pogovor, ki se v nadaljevanju razvije v skladu s potrebami, možnostmi, ki jih narekuje narava problema.

Odvetniška pisarna mora tako prostorsko kot tudi vsebinsko, s tem mislimo na opremljenost prostorov, ustrezati pravilniku, ki ga določa odvetniška zbornica, in sicer mora odvetniška pisarna kot poslovni prostor obsegati najmanj samostojno sobo za odvetnika, samostojno sobo za tajnico, ki je lahko hkrati tudi sprejemnica za kliente, telefonski priključek ter sanitarije s tekočo vodo. V primeru, da odvetniška pisarna združuje delovni tim več odvetnikov, mora vsak odvetnik imeti svojo sobo.

Kliknite na povezavo, če vas zanimajo pravne storitve in odškodnine.

Odvetniška pisarna pa ni edino delovno okolje, kjer se odvetnik najpogosteje zadržuje. Narava dela odvetnika zahteva nenehne obiske sodišč ter drugih organov, poslovnih prostorov strank itd. Odvetnik je tako nenehno v stiku s svojimi klienti pa tudi s kolegi drugih odvetniških pisarn, tožilci, partnerji.