Šola jadranja NASA

Le kaj je lepšega kot veter v jadrih in laseh, ter pristna svoboda, ki jo lahko na morju izkusi prav vsak jadralec. Šola jadranja NASA vsem prihodnjim jadralcem namreč ponuja dragocene izkušnje, ki bi si jih sami le težko pridobili. Strokovni učbeniki, knjige in internet  so premalo, da bi se lahko nekdo samostojno podal na morje.

šola jadranja

 

Tisti, ki se ukvarjajo z jadranjem in se s svojo ali prijateljevo jadrnico podijo po valovih in lovijo ugoden veter, se bodo zagotovo strinjali, da je to nekaj najlepšega in najbolj sproščujočega. Za vse začetnike na področju jadranja pa je šola jadranja najboljši način priučitve jadranja in pridobitve dragocenih izkušenj. Ni namreč vse tako enostavno, kot se morda  zdi na prvi pogled.

Jadranja se je mogoče priučiti tudi od kolegov in prijateljev, ki so izkušeni v jadranju. V primeru, da imamo kolega, ki je izkušen v jadranju se lahko odpravimo jadrat z njim, v začetku morda le opazujemo in potem počasi primemo za delo. Če nimamo kolegov, ki bi nas naučil na podlagi svojih izkušenj pa je vključitev v šolo jadranja nujna. Ne samo zaradi priučitve jadranja, pač pa tudi zaradi same varnosti – nas in tudi drugih jadralcev.  Z vključitvijo v šolo jadranja lahko vsak postane dober in varen jadralec, pridobljene veščine pa z leti le še nadgrajuje in izboljšuje.