V filmih zadržijo krogle še vzmetnice

Preberite kako so vzmetnice povezane s Hollywoodskimi filmi, kako vzmetnice uporabljajo pri snemanjih in kakšne napake delajo ameriški filmarji, ko snemajo predvsem akcijske filme. Članek ni namenjen reklami in prodaji, toča če vas vseeno zanima kaj so vzmetnice in kje jih lahko kupite pa vseeno kliknite na povezavo za nakup vzmetnice.

Kot velik ljubitelj filmske umetnosti se včasih prav čudim, v kaj vse nas skuša prepričati Hollywood. Filmarske napake, kjer med enim in drugim kadrom izgine kakšen rekvizit, se rahlo spremeni garderoba igralca, ali pa v filmu iz srednjega veka na žitnem polju opazimo sledi traktorja, so precej pogoste in vsi jih poznamo.

A lahko bi rekel, da gre tu za drobne napake, ki se zgodijo zaradi nepozornosti. Veliko huje pa je, kadar prihaja do napak iz neznanja – da Američani pogosto ne vedo, kam spada katera država, kakšen jezik v njej govorijo in katero je njeno glavno mesto, lahko pripišemo zgolj neumnosti in nerazgledanosti. Še huje pa je, kadar nam v akcijskih filmih prikazujejo stvari, ki bi jih morali glede na stopnjo kriminala pri njih ter dejstvo, da ima lahko vsak polnoleten Američan orožje, dobro poznati.

Na primer to, da se junaki med streljanjem nanje ne morejo skrivati za mize, zofe ali postelje, saj vzmetnice niso iz kevlarja in ne morejo zadržati krogel. No, ampak te »super vzmetnice« prekaša še nekaj: avtomobili. Vsakdo, ki je kdaj držal v roki strelno orožje, ve, da krogle pločevino avtomobila brez težav preluknjajo, torej se ne splača skrivati za avtom. Saj veste – če bi bilo tako, potem vojska ne bi rabila tankov, temveč bi se v vojno podala v avtih. In varovane osebnosti se ne bi vozile v neprebojnih avtomobilih, temveč bi na navaden avtomobil namestile vzmetnice, pa bi bilo. Kakor koli – upam, da se bo Hollywood enkrat zresnil in se zavedel, da ne snema filmov samo za nerazgledane Američane, ki verjamejo vsemu, kar pride iz njegove produkcije, temveč si moramo takšne neumnosti ogledati tudi vsi inteligentni ljudi po svetu.