Zimske gume

Zimske gume ne bodo več dolgo čakale. Le še en teden nas loči do po predpisih določenega datuma, ko morate zamenjati obutev svojega avtomobila. Pa da ne boste čakali do zadnjega datuma in stali v dolgih vrstah pred vulkanizerjem, za zimske gume poskrbite prej.

Tudi temperature so že padle in letne pnevmatike se ne primejo več dobro ceste, takoj ko zunanja temperatura pade pod sedem stopinj Celzija. Kupite gume v spletnih trgovinah ali pri vulkanizerju, ko se zapeljete tja. Seveda vam ni potrebno vsako leto kupiti novih, preverite profil, če so še dobre.

Četudi imajo gume še dober profil, so pa morda že stare. Morate tudi vedeti, da se stara material in štiri leta stare niso več dobre, četudi je profil še dober. Letnica izdelave je zelo pomembna. Zato se prepričajte preko oznake, s katero je opremljena vsaka pnevmatika, da vam prodajalec ne proda stare gume. Prepričajte se, da ima vulkanizer vedno svežo zalogo, nikoli stare. Kako pa se boste pravilno odločili, kakšne kupiti? Vprašajte vulkanizerja. Le ta vas bo vprašal, kakšne so vaše običajne vozne navade in kje vozite. Šele potem izbirajte.